Maisbouw

Maisoogst:

Op het gebied van de maisoogst is loonbedrijf Jonker uw juiste partner, wij kunnen u namelijk van dienst zijn met alle werkzaamheden ten behoeve van uw maisteelt.

Bouwland bemesten met onze Vervaet met een 5.5 meter brede bouwland bemester en mest transport kunnen we voor u regelen voor percelen op afstand. Ploegen en het zaaibed klaar maken, het mais zaaien doen wij met een Gaspardo MT600 met een werkbreedte van 6 rijen hierbij kan ook kunstmest worden toegevoegd. Hierna kunnen wij de mais eggen of schoffelen om de eerste onkruid druk weg te nemen. De verdere onkruidbestrijding doen wij met onze Hardy Master veldspuit met een werkbreedte van 18 meter.

Als laatste het oogsten dat we met een John Deere 7480I Prodrive doen met een 8 rijige Kemper maisbek. Het voordeel van deze maisbek is zijn lage gewicht en door de 8 rijen meteen voldoende ruimte met inmaaien. Voor het transport naar de bult beschikken we over meelopend gestuurde dubbeldoelwagens met grote banden, voor percelen op afstand kunnen wij meer wagens inzetten. Op de maiskuil staat een zware JCB 426B of Cat 924G shovel om de mais te verdelen en aan te rijden voor de perfecte verdichting.